Duyurular

Hacettepe Üniversitesi COVID-19 İzleme/Yönetim Süreçleri

Değerli Hacettepeliler,

Hacettepe Üniversitesi bünyesindeki tüm akademik ve idari personel ile öğrencilerin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması, bu konuda bina yöneticilerinin ve sorumlu personelin uygulamanın sağlıklı şekilde işlemesini izlemesi, tüm akademik ve idari personel ile öğrencilerin aşı ve testlerini zamanında yaptırması büyük önem arz etmektedir. 

Uygulama açısından önem taşıyan diğer kurallar ve alınan tedbirler aşağıda sunulmaktadır.

Hacettepe Üniversitesi COVID-19 İzleme/Yönetim Süreçleri

  1. Tüm öğrenci, akademik personel ve idari personel HES kodu sorguları web servisleri aracılığıyla anlık olarak Sağlık Bakanlığı’ndan izlenecektir. 
  2. Bu doğrultuda tüm mensuplarımızın HES kodu bilgileri istenmiştir. Ön lisans ve lisans öğrencileri https://bilsis.hacettepe.edu.tr/ adresi üzerinden, lisansüstü öğrencileri ve akademik/idari personel de https://hesbilgi.hacettepe.edu.tr/ adresi üzerinden HES kodu bilgilerini otomatik sorgulama yapılmak üzere paylaşmışlardır. 
  3. HES kodu sorgulaması sonucu riskli durumda olan öğrenci ve personele otomatik e-posta gönderilerek, yerleşkelere gelmemeleri gerektiği hatırlatılacaktır. 
  4. HES kodu sorgulaması sonucu riskli durumda olan öğrenci ve personelin listesi dekan, müdür, program sorumlusu, bölüm başkanı, yurt müdürü gibi ilgili yöneticiye gönderilecektir. 
  5. HES kodu sorgulaması sonuçları günlük olarak tüm öğrenci ve personelin kimlik kartlarına işlenecek ve riskli durumdaki öğrenci ve personelin kimlik kartlarının işlevleri devre dışı bırakılacaktır. 
  6. Beytepe Yerleşkesi girişlerinde tüm öğrenci ve personelin kimlik kartları, kart okuyucularla okunarak yerleşkeye girişleri yapılacak, riskli durumda olanlar yerleşkeye alınmayacaktır. 
  7. Öğrenci dışı hareketliliğin de yoğun olduğu Sıhhiye Yerleşkesi’nde ve bu yerleşkeler dışında kalan okullarımızda kimlik kartı kontrolleri öğretim yürütülen bina girişlerinde yapılacak, riskli durumda olanlar binalara alınmayacaktır.
  8. HES kodu beyanı yapmayan öğrenci ve personelin kimlik kartı işlevleri devre dışı bırakılacaktır. T.C. İçişleri Bakanlığı’nın 20.08.2021 tarihli genelgesi doğrultusunda, aşı olmayan kişilerin; vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmiştir. Bu durumdaki öğrenci ve personel, son 72 saat içerisinde alınmış pcr testini göstererek yerleşke ve binalara giriş yapabilecektir. HES kodu beyanı yapılması durumunda kimlik kartı işlevleri otomatik olarak tekrar devreye alınacaktır. T.C. İçişleri Bakanlığı’nın ilgili genelgesi için bkz: https://www.icisleri.gov.tr/bazi-faaliyetler-icin-pcr-testi-zorunlulugu-genelgesi-gonderildi
  9. Uygulamalar ile ilgili engel çıkaran veya kuralları ihlal eden kişiler hakkında tutanak tanzim edilerek, idari işlem tesis edilmesi için ilgili birim yöneticilerine iletilecektir.
  10. PCR vermek isteyen üniversite mensubu çalışan ve öğrencilerimizden; 

Semptomu olmayan temaslıların PCR taraması için;  

Beytepe için Gün Hastanesi’ne hafta içi her gün, saat 09.30-11.00 ile 14.00-15.30 arasında, 

Sıhhiye için Sağlık Merkezi’ne mesai saatleri arasında, 

Semptomu olan tüm kişilerin

Erişkin Hastanesi C1 Polikliniği’ne her gün,  saat 08.30-19.30 arasında,

COVİD-19 tanısı alan ve kontrol PCR testi gereken tüm kişilerin; 

Erişkin Hastanesi C1 Polikliniğine her gün, saat 08.30-19.30 arasında, 

başvurması gerekecektir. Uygulama sürecinde ortaya çıkabilecek farklı durum ya da sorunlarla ilgili olarak, Hacettepe Erişkin Hastanesi COVID-19 Danışma Hattı’ndan (0.312.3053383) bilgi alınabilecektir.

  1. Sağlık çalışanları Erişkin Hastanesi C2 (Örnek Alma Merkezinde) Polikliniği’nde hafta içi her gün, saat 08.30-16.30 arasında PCR testlerini verebilirler.
  2. Temaslı değerlendirmesi Sağlık Bakanlığı kılavuzlarına göre İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı filyasyon ekipleri tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı iletişim merkezi Alo 184 üzerinden iletişime geçilebilir.

Üniversitemizin tüm mensuplarının sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim dönemi geçirmesini dileriz.