Nefes Alan Yerleşkeler
Sağlıklı Beslenme ve Spor Dostu Kampüs Hedefleri

Sağlıklı Beslenme Hedefleri ve Politikaları

  1. Yemekhane menülerinde ve kantinlerde diyetisyen kontrolünde dengeli ve sağlıklı beslenme seçenekleri sunmak. Düşük kalorili ve düşük şekerli içeceklerin tercih edilmesini özendirmek.
  2. Personel ve öğrencilerimizin sağlıklı beslenme konusunda bilgilenmesini sağlamak; bu kapsamda iç ve dış paydaşlar ile çalıştaylar, seminerler ve etkinlikler düzenlemek. E-posta, bültenler ve yönlendirici afişlerle sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanılmasına destek olmak.
  3. Kampüslerimiz içerisinde sağlıklı atıştırmalık (kuruyemiş, meyve, yoğurt vb.) bulundurulmasını sağlamak.
  4. Kampüslerimiz içerisinde personel ve öğrencilerin su tüketimini artırmak için içilebilir suya erişimini kolaylaştırmak.
  5. Bilgisayar başında çalışan personelimizi ve öğrencilerimizi kurumsal sayfalara girişlerde karşılarına çıkacak hatırlatıcılar ile günlük su tüketimini takip etmeleri ve artırmaları konusunda bilgilendirmek.

Spor Dostu Kampüs Hedefleri ve Politikaları

  1. Öğrencilere ve üniversite personeline keyif almak ve stres atmak amacıyla rekreatif spor ve fitness aktivitelerine katılabilecekleri açık ve kapalı alanlar sunmak.
  2. Üniversite genelinde farklı spor dallarına uygun mevcut tesisleri iyileştirmek ve yeni tesisler ile spor imkanlarını genişletmek.
  3. Sağlıklı yaşam için personel ve öğrencileri yürüyerek ve bisikletle ulaşıma teşvik etmek, bu kapsamda trafiğe kapalı yürüyüş yolları, bisiklet şeritleri ve güvenli park alanları sağlamak.
  4. Personel ve öğrencilere doğada fiziksel aktivite yapabilecekleri alanlar ve yürüyüş yolları sağlamak.
  5. Üniversite kampüsleri içerisindeki fiziksel aktivite imkanları ve spor alanlarını tanıtıcı ve özendirici afişler, bültenler ve web sayfaları ile personel ve öğrencileri bu imkanlar hakkında bilgilendirmek.
  6. Bilgisayar başında çalışan personelimizi ve öğrencilerimizi kurumsal sayfalara girişlerde karşılarına çıkacak hatırlatıcılar ile ara vermeye ve küçük egzersizler yapmaya teşvik etmek, masa başı egzersizleri konusunda bilgilendirmek.
  7. Üniversite genelinde herkesin katılımına açık fiziksel aktivite, fitness programları ve sportif müsabaka etkinlikleri düzenlenmesini sağlamak ve bu etkinlikler aracılığıyla katılımcılara sosyal etkileşim, takım oluşturma, liderlik gelişimi ve beceri geliştirme fırsatları sunarak aktif bir kampüs yaşamına katkıda bulunmak.
  8. Fiziksel aktivite ve spor alanlarının farklı geçmişlere, yeteneklere, fiziksel yetkinliklere ve beceri düzeylerine sahip bireyler için kapsayıcı ve erişilebilir olmasını sağlamak, düzenlenen etkinliklerde bu kapsayıcılığa dikkat etmek ve aktivitelere katılımda cinsiyet eşitliğine duyarlı bir kültür oluşturmak.
  9. Üniversite personeli ve öğrenciler için fiziksel aktiviteye yönelik bilgilendirici etkinliklere, çalıştaylara ve seminerlere ev sahipliği yapmak, bu etkinliklerle aktif yaşam ve sağlıklı yaşlanma alışkanlığı kazandırmak.
  10. Üniversitemizin fiziksel aktivite ve sağlıklı yaşam alanındaki öğrenci topluluklarını destekleyerek, kampüs içerisindeki farklı bölümlerden öğrenciler ve personelin fiziksel aktivite aracılığıyla bir araya gelmesini, kaynaşmasını ve ortak hedefler doğrultusunda iş birliği yapmasını teşvik etmek. Bu doğrultuda, spor dostu kampüs anlayışını güçlendirmek için topluluklar arası entegrasyonu artırmayı hedeflemek.
  11. Yerel yönetimler, spor federasyonları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirlikleri geliştirilerek, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve aktif yaşam konularında kapsayıcı ortak etkinlikler yapmak.
  12. Amatör ya da profesyonel olarak bir spor dalı ile ilgilenen personel ve öğrencilere antrenman yapabilecekleri alanlar sunmak.
  13. Üniversiteyi temsilen spor takımları bünyesinde ya da bireysel olarak yarışan, resmi müsabaklarda görev alan öğrenci ve personeli imkanlar ölçüsünde maddi/manevi olarak desteklemek.
  14. Üniversitemiz öğrencisi ve personeli olan yarışmacı sporcuların gelişimini ve başarısını iç paydaşların katkılarıyla bilimsel olarak desteklemek, üst düzeyde rekabet edebilmelerini sağlayacak kaliteli tesis ve kaynaklar sağlamak.